Kadim Hint Batık Şehirlere bir Yenisi

Aşağıdaki yazı BBC, Reuters ve diğer haber kaynaklarından derlenmiştir. Bu konuda ayrıca Hindistan Açıklarında Batık Şehir - M.Ö. 7500 başlıklı yazıya bakınız. Hindistan'da batık uygarlıklar konusunda ayrıca Simya ve Tamil Siddharlar yazısında da bazı bilgiler vardır.

Hazırlayan: Kemal Menemencioğlu - Copyright © 2000 hermetics.org

Hindistan Açıklarında Bulunan Batık Şehirler Tarih Anlayışımızı Tamamen Değiştirecek Mi?

 

Mahabalipuram Açıklarında Batık Şehir

Güney Doğu Hindistan, Tamil Nadu bölgesinde Mahabalipuram (Mammalapuram) sahilinin açıklarında deniz altında büyük bir şehir kalıntısı bulundu. 1 Nisan tarihinde Hint Milli Denizbilimi Enstitüsü (NIO) ve merkezi İngiltere, Dorset’te olan Bilimsel Keşif Cemiyeti’nden (SES) Hint ve İngiliz dalgıçlar tarafından yapılan keşif 2003 yılının başında daha kapsamlı bir araştırma ile genişletilecek.

Araştırma heyeti başkanı Monty Halls’e göre üç günlük bir sürede yapılan 5 ve 7 metrelik derinliklerde 50’ye yakın dalışta çok büyük bir şehrin sadece ufak bir bölümü tetkik edilebildi; kalıntıların açıkça insan yapımı oldukları bellidir ve  uluslararası çapta bir keşiftir.  

Hint efsanelerine göre Mahabalipuram şehrinde 7 pagoda (mabet) vardı, şehir o kadar güzelmiş ki tanrılar kıskanmışlar ve bir gün süren bir tufanda batırmışlar.  Batan altı pagodadan biri sahilde kalmış.

Proje tanınmış “best-seller” yazar Graham Hancock’un  araştırmalarından ve teşviklerinden gelişti. Araştırma Heyetiyle birlikte dalış yapan Hancock şöyle diyor. “Yıllardır dünyanın her tarafından yaygın tufan efsanelerinin ciddi olarak tetkik edilmeye değer olduklarını savundum. Bu görüşü çoğu batılı akademisyenler  reddeder.  Ancak burada, Mahabalipuram’da mitosların doğru  ve akademisyenlerin yanlış olduğunu kanıtladık.”

Bilim adamları şimdi şehrin son buzul çağında batmış olabileceği olasılığını araştırıyorlar.  Durnham Üniversitesi Jeoloji Bölümünden Dr. Glenn Milne’e göre bu yapılar en az 6 bin yıl önce batmış olması gerekir, çünkü en az 5 bin yıldan beri bu bölgede çok az dikey tektonik faaliyetler olmuştur. Dolayısıyla önemli bir su seviyesi yükselişi son Plestosen çağında eriyen buzullardan kaynaklanmış olmalıdır.  Oysa mevcut arkeolojik görüşler 6000 yıl önce Hindistan’da megalit (kadim büyük taş) yapılar inşa edecek bir uygarlığı kabul etmemektedir.

 

Cambay Körfezinde Batık Şehir

Geçen yıl Kuzey-Batı Hindistan’ın Cambay körfezinde bulunan devasal kayıp şehir, tarihçi ve arkeologları tarihi yeniden yazmaya zorlayabilir.  Denizbilimcilere göre 36 metre su altında bulunan kalıntılar 9 bin yıllık olabilir, bu da Hindistan’ın bilinen en eski kalıntılarından binlerce yıl daha eski.  Şehir su kirliliğini inceleyen Hint Milli Denizbilimci Enstitüsü tarafından kazayla bulundu. Şehirde bulunan duvarlar, yapı malzemeleri, seramik, boncuk, insan kemikleri vs. C14 karbon testi ile yaklaşık olarak 9.500.000 yıllık oldukları tespit edildi.   

Sualtı arkeologlar, binaların devasal temeller üzerinde oturduklarını tespit etmişlerdir. Bölgenin 9-10 bin yıl önce eriyen son buzullardan su seviyesinin yükselişinden dolayı battığı inanılmaktadır. 

Kadim uygarlıklar konusunda birçok esere imza atmış olan yazar ve filmci Graham Hancock’a göre: “Uygarlığın kaynağı konusunda bütün temel bilgiler silinip yeniden yazılması gerekir... Arkeologlar 4,500 yıl öncesinde Mezopotamya’da ortaya çıkan şehirlerden önce bu çapta şehirlerin varlığını  tanımamaktaydı... Cambay’ın sualtı şehirleri konusunda fazla şey bilinmiyor. 9000-9500 yıl öncesi o kadar eski bir dönem ki, Mısır piramitlerin inşa edildiği M.Ö. 2700 yıllı, bu zaman birimin sadece ortalarından bulunur.”

[Ana Sayfa ][Yazılar]